Ανασκόπηση: BMW i3, η πρώτη μου κίνηση σε ένα ηλεκτρικό όχημα

Μετά την τεχνολογία, τα οχήματα ήταν πάντα το άλλο πάθος μου. Έτσι θα πίστευες ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που καθόταν στη διασταύρωση και των δύο ενδιαφέροντος μου θα ήταν για μένα Nirvana, έτσι; Λανθασμένος. Ως επαληθευμένη κεφαλή βενζίνης, έχω πάντα θρηνήσει τον πλησιέστερο (αν επιμηκυμένο) θάνατο της μηχανής καύσης εσωτερικών χώρων.

Αλλά η αλήθεια της τροποποίησης του κλίματος καθώς και η πεπερασμένη φύση των καυσίμων άνθρακα σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται τις ημέρες του κινητήρα IC είναι αριθμημένες. Έτσι έχω χαλάσει το νεύρο μου, καθώς και τα δόντια μου για να πάρω την πρώτη μου δοκιμαστική κίνηση σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τη νέα BMW i3.

Το καλό, οι φτωχοί και οι άσχημοι

Είμαι πάντα οπαδός της BMW (διαβάστε την αξιολόγησή μου για ένα από τα αγαπημένα μου εδώ), ωστόσο στα μάτια μου, το στυλ της γερμανικής μάρκας ήταν προοδευτικά αμφίβολο τα τελευταία χρόνια. Οι εικόνες καθώς και οι διαφημίσεις που είχα δει από το περίεργο i3 δεν είχαν βοηθήσει να μετριάσουν τους φόβους μου. Είναι κατανοητό ότι η BMW έχει πάει για κάτι καινούργιο και διαφορετικό για αυτή τη φέτα άνθρακα από το μέλλον, ωστόσο για μένα εμφανίζεται συχνά ως αδέξια μείγμα γραμμών, γωνιών, χρώματα καθώς και τελειώματα.

Τα σχέδια του βραχίονα ήταν περίφημα αμφισβητήσιμα κατά την εκτόξευση, ωστόσο μπορεί να ήταν λίγο μπροστά από το χρόνο τους, καθώς και να μεγαλώνουν στους ανθρώπους. Έτσι είναι πιθανό η άποψή μου να τροποποιήσει αυτό το σχέδιο EV, απίθανο, όπως φαίνεται σε αυτό το σημείο. Το i8 που έρχεται το επόμενο καλοκαίρι είναι σίγουρα πιο ευχάριστο στο μάτι, ωστόσο δεν είναι το όχημα όγκου που η BMW ελπίζει ότι το i3 θα είναι.

Τα σπουδαία νέα είναι ότι το όχημα φαίνεται λίγο πολύ καλύτερο στη σάρκα, καθώς και το λευκό σχέδιο που απεικονίζεται παραπάνω που ήταν στο showroom ήταν έξυπνος. Καμία ερώτηση, μέρος αυτής της βελτίωσης δεν προήλθε από αυτούς τους £ 1.000 προαιρετικούς επιπλέον 20 “τροχούς.

Hedous ανακυκλωμένα πάνελ πόρτας

Το εσωτερικό του i3 είναι ιδιόμορφο (υπάρχει ξανά αυτή η λέξη) καθώς αναμιγνύει μερικά γνωστά χειριστήρια BMW με άλλους που δεν είναι. Η υψηλή ρύθμιση οδήγησης είναι ευχάριστη καθώς και βασικές συσκευές σε όλα τα σχέδια περιλαμβάνει πράγματα όπως προσαρμοστικό κρουαζιερόπλοιο, Bluetooth, satnav, πολυλειτουργικό τιμόνι, αυτόματα φώτα καθώς και υαλοκαθαριστήρες.

Τα τρία επίπεδα επάνω πάνω από το βασικό όχημα ονομάζονται «The Loft», «The Lodge» καθώς και «η σουίτα» καθώς και αυτό σας λέει κάτι για την πίστη πίσω από αυτά τα στυλ που λειτουργούν ξύλο, δέρμα καθώς και άλλα φυσικά τελειώματα . Ένα πράγμα που είναι ασυγχώρητο σε ένα υποτιθέμενο όχημα υψηλής ποιότητας, όπως αυτό είναι η κάρτα πόρτας. Σύμφωνα με τον πωλητή, τα πάνελ των εσωτερικών θυρών παράγονται από ένα ανακυκλωμένο υλικό, καθώς και αν αυτό σας κάνει να πιστεύετε σε δυσάρεστα πλαστικά παγκάκια πάρκων που κατασκευάστηκαν από καπάκια μπουκαλιών, τότε δεν είστε πολύ λάθος. Είναι ένα πραγματικά φοβερό ψυχρό και άσχημο υλικό.

Οι πίσω πόρτες «αυτοκτονίας» ενσωματώνουν τη δομή του πυλώνα Β του αυτοκινήτου καθώς και όταν ανοίγουν και οι δύο πόρτες παράγουν ένα μεγάλο άνοιγμα για τους απλούς επιβάτες να αποκτήσουν πρόσβαση (η πίσω πόρτα δεν μπορεί να ανοίξει χωρίς το μπροστινό άνοιγμα πρώτα). Μεταξύ των πίσω καθισμάτων υπάρχει ένα πλαστικό πάνελ των κατόχων κυπέλλου που κάνουν το όχημα σταθερά 4 θέσεις. Αυτό φαίνεται μια παράξενη περιοριστική απόφαση για αυτό που είναι προφανώς ένα οικιακό αυτοκίνητο. Υπάρχει ένα τυπικό μικρό μπότες μεγέθους μικρού οχήματος συν ένα διαμέρισμα κάτω από το καπό για να αποθηκεύσετε το ηλεκτρικό σας καλώδιο φόρτισης.

Το i3, στο έθιμο της BMW, είναι ο πίσω τροχός. Ωστόσο, ο ενιαίος ηλεκτρικός κινητήρας, καθώς και η προκύπτουσα έλλειψη άξονα κίνησης προς τα εμπρός, σημαίνει ότι η γνωστή σήραγγα λείπει από το όχημα περισσότερο χώρο στα πόδια μπροστά, εκτός από την ικανότητα να ανακατεύεται γρήγορα από ένα κάθισμα σε άλλο. Όπως γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες της RWD BMW, αφήνετε το όχημα στο γκαράζ όταν αρχίζει να χιονίζει. Ο φιλικός μας τύπος πωλήσεων μας είπε ότι ο συνδυασμός του πακέτου μπαταρίας ιόντων λιθίου χαμηλής περιεκτικότητας σε λιθίου, καθώς και τα σούπερ κοκαλιάρικα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κάνει το i3 πολύ καλύτερα στα λευκά πράγματα από το συνηθισμένο, αν και θα θέλαμε να το δούμε για τον εαυτό μας.

Το i3 δεν είναι καθόλου «όμορφο» τότε, ωστόσο υποτίθεται ότι είναι ένας πρακτικός μητροπολιτικός λαός και όχι ένα ομαλό coupe ή sportscar. Και το styling είναι αρκετά υποκειμενικό, οπότε πώς είναι πίσω από το τιμόνι;

Το i3 δείχνει περήφανα τα σκελετικά του ανθρακούρια ίνες

Η δοκιμαστική μονάδα

Το όχημα έχει ξεκίνημα χωρίς κλειδί, εφόσον το κλειδί βρίσκεται στην καμπίνα μπορείτε να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο. Λοιπόν, ξεκινώ. Πόδι στο φρένο, πατήστε το κουμπί έναρξης/διακοπής, καθώς και την οθόνη Dash καθώς και την οθόνη NAV, ωστόσο αυτό είναι. Κανένας θόρυβος. Τραβήξτε το χοντρό διαχειριστή στη ρύθμιση 2 η ώρα πίσω από το τιμόνι για να οδηγήσετε, απελευθερώστε το ηλεκτρικό χειρόφρενο και μετακινηθείτε. Υπάρχει ελάχιστα μια μπάρα θορύβου ένα ελαφρύ βουητό από το σύστημα Edrive.

Υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα που είναι αμέσως διαφορετικά σχετικά με την εμπειρία οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων. Πρώτα απ ‘e η μέγιστη ροπή τους που προσφέρεται από μηδενικές στροφές. Ο κινητήρας των 170 ίππων, 184 ft LB καθώς και ελαφρύς 1,270 kg ενισχυμένο πλαστικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα (CFRP), κατασκευάζοντας όλο το κτίριο για την παραγωγή ενός χρόνου 0-60 μόλις 7,2 δευτερολέπτων. Αυτή είναι η απόδοση πιο παρόμοια με μια καυτή καταπακτή από το συνηθισμένο αυτοκίνητο της πόλης. Πράγματι, είναι παρόμοιο με ένα μίνι cooper S σύμφωνα με την BMW Rep. Ο χειρισμός είναι επίσης αιχμηρός, επωφελείται από το χαμηλό κέντρο βάρους, η φροντίδα των μπαταριών που τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα κατά μήκος της βάσης του τροχού του αυτοκινήτου.

Παρατηρείτε τη δεύτερη τεράστια διαφορά την πρώτη φορά που παίρνετε το πόδι σας από το πεντάλ του επιταχυντή. Το όχημα αρχίζει αμέσως να συγκεντρώνει κινητική ενέργεια για να αναπληρώσει τις μπαταρίες του καθώς και ακριβώς όπως έχετε αρχίσει να φρενάρετε. Το όχημα θα ενεργοποιήσει πραγματικά τα φώτα φρένων κατά τη διάρκεια βαρύτερων επιβραδύνσεων, παρόλο που δεν έχετε αγγίξει το αριστερό πεντάλ. Μέσα σε λίγα λεπτά, όμως, η μνήμη της μάζας μυών σας αναλαμβάνει, καθώς αρχίζετε να απλοποιείτε το πεντάλ γκαζιού αντί να σηκώσετε εντελώς για την ακτογραμμή που έχετε έρθει να περιμένετε από το παλιό σας αυτοκίνητο.

Περνούσαμε ένα μικτό μονοπάτι αστικών, αυτοκινητόδρομων και οδών Β. Σε υποτονική ταχύτητα το όχημα έχει την απόκοσμη σιωπή που πιθανότατα περιμένετε, ωστόσο στον αυτοκινητόδρομο φαίνεται αρκετά παρόμοια με το ρουτίνα σας. Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του θορύβου που ακούτε στον αυτοκινητόδρομο είναι ο άνεμος καθώς και ο θόρυβος του δρόμου και όχι ο κινητήρας του κινητήρα σας.

Η στάθμευση του αυτοκινήτου προαιρετικά πρόσθετα σημαίνει ότι το όχημα μπορεί πραγματικά να παραλληλίσει το ίδιο το πάρκο. Εάν προτιμάτε να το κάνετε μόνοι σας, τότε η πίσω κάμερα είναι υπέροχη. Φωτεινό με οδηγίες εξαιρετικά ευρείας γωνίας και οδηγίες για να σας βοηθήσουν στο χώρο σας. Ο σφιχτός κύκλος περιστροφής του αυτοκινήτου είναι ένα ακόμα λεπτό χαρακτηριστικό της πόλης.

Το Satnav κινείται από το να είναι μια επιλογή υψηλής ποιότητας σε μια αναγκαιότητα με αυτό το είδος οχήματος, καθώς και ευτυχώς η BMW το αναγνώρισε. Κάθε i3 περιλαμβάνει τη δική του ενσωματωμένη κάρτα SIM καθώς και 3G Web Connection καθώς και ενσωματωμένη με τις “Υπηρεσίες BMW IconnectedDrive” θα σχεδιάσει το μονοπάτι σας καθώς και θα το συγκρίνει με το εύρος της μπαταρίας σας. Θα ανακαλύψει ότι χρεώνετε σημεία, αν χρειαστεί, καθώς και δείξτε ακόμη και αν τους προσφέρονται ή χρησιμοποιείτε σε γνήσιο χρόνο. Μόλις σταματήσετε για ένα τέλος, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το καφενείο καθώς και να επιθεωρήσετε ακριβώς πόσα μίλια βρίσκονται στην μπαταρία σας από απόσταση από το smartphone σας. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε το όχημα να ζεσταθεί τα καθίσματα ή να φοβάται την καμπίνα για την επιστροφή σας.

Γνωστοί έλεγχοι BMW IDRIVE – Άγνωστη έλλειψη σήραγγας καθώς και επίπεδη μπροστινό πάτωμα καθώς και πίσω

Άγχος

BMW State Η ποικιλία i3 είναι 80-100 μίλια χρησιμοποιώντας τον τρόπο οδήγησης ρουτίνας “άνεση”. Επιπλέον, οι λειτουργίες “Eco Pro” καθώς και οι τρόποι Eco Pro+μπορούν να παρατείνουν την ποικιλία σε 118 μίλια μειώνοντας την απόδοση των αυτοκινήτων εκτός από τον περιορισμό των πραγμάτων όπως ακριβώς πόσο ψυχρός πηγαίνει το Aircon ή πόσο ζεστά τα θερμαινόμενα καθίσματα παίρνουν.

Για το τελικό άγχος της ποικιλίας και τη θεραπεία του άγχους, η BMW έχει καταλήξει στο σχέδιο “πρόσβασης” που παρέχει την επιλογή ανταλλαγής του i3 σας για ένα ρουτίνα ερεθισμένο όχημα BMW εάν σχεδιάζετε το περιστασιακό μακρύ ταξίδι. Όπως και οτιδήποτε άλλο, όμως, έχει μια σχετική δαπάνη (περίπου £ 40 / μήνα για να προκριθεί για μία εβδομάδα χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο).

Το προαιρετικό 32 amp ‘BMW I Wallbox Pure’ είναι £ 315 τοποθετημένο καθώς και σας επιτρέπει να αναλάβετε το BMW I3 σε περίπου 80% σε λιγότερο από 3 ώρες. Με το iOS του αυτοκινήτου καθώς και την εφαρμογή Smartphone Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονοδιακόπτη 7 ημερών για να αμοιβείτε με τα ποσοστά OFF Peaks όπου υπάρχουν. Χωρίς αυτό το κουτί στο σπίτι, κοιτάζετε περίπου 11 ώρες για να χρεώσετε εντελώς από οποιοδήποτε είδος ρουτίνας 13 ενισχυτή υποδοχής.

Φαίνεται λίγο μέσο, ​​ωστόσο η απαίτηση σας να δαπανήσετε σχεδόν £ 600 για να προσθέσετε την προετοιμασία Fast Feed DC, ένα επιπλέον λιμάνι κάτω από το πίσω πτερύγιο του αυτοκινήτου για να μπορέσει να επωφεληθεί από το γρήγορο (~ 30 έως 80%) Φορτιστές που αρχίζουν να εμφανίζονται.

Εάν ανησυχείτε πραγματικά για την ποικιλία, τότε το i3 με το σχεδιασμό της ποικιλίας Extender προσθέτει έναν βενζινοκινητήρα 650cc που παρέχεται από το τμήμα μοτοσικλέτας της BMW (μαζί με περισσότερο βάρος καθώς και αντίστοιχη μείωση της απόδοσης). Αντί να οδηγεί τους τροχούς, λειτουργεί ως γεννήτρια που φορτίζει τις μπαταρίες οχημάτων καθώς και μπορεί να προσφέρει επιπλέον 50-86 μίλια ποικιλία από τη δεξαμενή αποθήκευσης των 10 λίτρων καυσίμου. Μπορείτε να συνεχίσετε να το συμπληρώνετε σε ένα βενζινάδικο για βασικά ατελείωτη ποικιλία, αν θέλετε.

Ο πωλητής μας δήλωσε ότι περίπου το ήμισυ των i3 που προσφέρθηκε από την αντιπροσωπεία του μέχρι στιγμής ήταν το μοντέλο Extender Variety. Αλλά σε £ 3.000 επιπλέον, συμβάλλετε μόνο στην ειρωνεία εάν αγοράζετε ένα ηλεκτρικό όχημα για να εξοικονομήσετε χρήματα (για τους εντοπιστές των αμαξοστοιχιών μεταξύ σας, μπορείτε να καθορίσετε ένα extender ποικιλίας i3 καθώς έχει ένα δεύτερο πτερύγιο στο μπροστινό μέρος του Όχημα για το πλήρωσης καυσίμου). Είναι ενδιαφέρον ότι μας είπε επίσης ότι είχαν δει νέους πελάτες στο εκθεσιακό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των «ανθρώπων των υπολογιστών» καθώς και των «περιβαλλοντολόγων». Η αντιπροσωπεία του αναμένει να προσφέρει περίπου 60 μονάδες τους επόμενους 12 μήνες.

Οικονομικά

Δεν υπάρχει συνεχής μηνιαία αμοιβή μίσθωσης ή μίσθωσης για το batte του i3Ry, σε αντίθεση με πολλά άλλα ηλεκτρικά οχήματα που βρίσκονται στην αγορά. Η BMW παρέχει εγγύηση μπαταρίας υψηλής τάσης 8 ετών/100.000 μιλίων-που οδηγεί δίπλα σε επιλογές όπως το Nissan Leaf, Vauxhall Ampera καθώς και η Renault Zoe.

Οι υπολειπόμενες τιμές είναι άγνωστες σε αυτό το σημείο, καθώς και ο τύπος πωλήσεων δήλωσε ότι η BMW «επιδοτούσε» τις προσωπικές επιλογές μίσθωσης για να παρακινήσει τους πελάτες να κατεβαίνουν αυτή τη διαδρομή. Το κόστος εκκίνησης για το θεμελιώδες σχέδιο σε βασικές προδιαγραφές με ένα συμβόλαιο 8.000 μιλίων ετησίως κοστίζει £ 2.995, καθώς και 36 μήνες σε £ 369.

Η συνήθης εκτεταμένη (και δαπανηρή) ποικιλία προαιρετικών επιπέδων της BMW είναι όλα διαθέσιμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναβαθμίσετε το βασικό σύστημα NAV 6 “σε μια έκδοση 10”, ωστόσο αυτό μόνο θα προσθέσει σχεδόν £ 1.000 στην τιμή. Πήραμε ένα απόσπασμα για το θεμελιώδες αυτοκίνητο, χτύπησε το ετήσιο χιλιόμετρα σε 10.000, καθώς και προσθέτοντας κάπως αναβαθμισμένο τροχό κράματος, θερμαινόμενα καθίσματα καθώς και αισθητήρες στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και πακέτο κάμερας. Αυτό έφερε την προσωπική μίσθωση σε £ 423 το μήνα (με το ίδιο ακριβώς £ 2.995 κάτω) ή ένα τελικό κόστος αγοράς οδικής αγοράς ύψους £ 27.420. Αυτό είναι το πραγματικό ποσό που θα πληρώσατε, η κυβερνητική επιδότηση των £ 5.000 έχει ήδη αφαιρεθεί από την πλήρη τιμή των £ 32.420. Για να εξισορροπήσουμε αυτό, ο τύπος πωλήσεών μας υπολόγισε ότι η εξοικονόμηση κόστους που θα κάναμε για τα καύσιμα (ακόμη και με το ήδη οικονομικό μας αυτοκίνητο 1,2L) καθώς και ο ελεύθερος φόρος δρόμου θα ήταν περίπου £ 100 το μήνα. Αλλά ακριβώς πώς όλα αυτά στοιβάζονται ενάντια σε κάτι σαν το £ 21.000 Golf BlueMotion που μπορεί να επιστρέψει 80mpg; Εάν είστε μαζοχιστής, μπορείτε να δοκιμάσετε καθώς και το Wade με το Mire που είναι η ιστοσελίδα της BMW καθώς και να χρησιμοποιήσετε τον οικοδόμο i3 για να προσδιορίσετε το δικό σας Dream EV.

Για αγορά ή όχι για αγορά

Συνολικά, η πρώτη μου εμπειρία ενός ηλεκτρικού οχήματος ήταν πολύ πιο θετική από ό, τι είχα φανταστεί. Είχα σίγουρα κάποιες προ-αντιλήψεις σχετικά με αυτά τα είδη οχημάτων καθώς και, ενώ μερικοί διατηρήθηκαν άλλοι δεν ήταν.

Η BMW πρέπει να επαινεθεί για την οικοδόμηση του οχήματος μηδενικών εκπομπών τους από το έδαφος και όχι για την ηλεκτρισμό μιας υπάρχουσας πλατφόρμας όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι κατασκευαστές. Λαμβάνοντας υπόψη μια ακόμη γενιά (ή δύο;), μερικά βελτιωμένα στυλ καθώς και πολύ καλύτερη τιμολόγηση, τότε μπορώ να δω μια εποχή που θα καταλήξει να είναι μια εξαιρετικά γνήσια επιλογή για το δεύτερο μας αυτοκίνητο.

Όπως και με το Tesla, απαιτούμε από ορισμένους αγοραστές να επενδύσουν σε αυτά τα οχήματα 1ης γενιάς, ώστε οι υπόλοιποι να μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη στα επόμενα σχέδια που θα χρηματοδοτήσουν. Προς το παρόν είναι απίθανο κάποιος να είναι σε θέση να σας προσφέρει έναν οικονομικό λόγο για την αγορά ενός, πιο πιθανό θα είναι μια ηθική απόφαση. Ενώ είμαι συχνά έτοιμος να είμαι ότι οι πρώιμοι υιοθετητές με τις αγορές καινοτομίας μου, για τώρα θα αφήσω το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα που αγοράζει σε άλλους.

www.bmw.co.uk/i3

Μοιραστείτε αυτό:
Facebook
Κελάδημα
Ερυθρός
LinkedIn
Pinterest
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Περισσότερο

Whatsapp
Τυπώνω

Σκυϊδάκι
Ουρανός

Τηλεγράφημα
Τσέπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *