Το αυτοματοποιημένο σπίτι μου: Nigel Giddings-Εγκατάσταση ευρυζωνικής σύνδεσης σε ένα αγροτικό μέρος

Σε αυτό το μήνα ‘My Automated Home’ χαρακτηριστικό, ο Nigel Giddings μας δείχνει την έξυπνη διάταξη του που αρπάζει ένα σήμα 3G από τη μία γωνία του Idyll του, Το δοκίρει 300 μέτρα πίσω στο σπίτι του, καθώς και αναδιαμορφώνει την οικογένεια. Εάν βρίσκεστε στην ύπαιθρο, καθώς και στην παραδοσιακή ευρυζωνική σύνδεση ADSL ή καλωδίων, τότε υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ελέγξτε για όλες τις εικόνες καθώς και λεπτομέρειες.

Υποβολή από: Nigel Giddings – Για δέκα χρόνια τώρα οι εγχώριοι πελάτες είχαν γρήγορη πρόσβαση στον ιστό μέσω της «ευρυζωνικής σύνδεσης» που παρέχεται από την ADSL. Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που διαβάζουν αυτό θα έχουν μια εγχώρια σύνδεση ADSL με ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 1 MBS στη λήψη, μερικοί μπορεί να έχουν ακόμη και «ευρυζωνική σύνδεση» που παρέχονται από άλλες τεχνικές με μερικούς ανθρώπους που είναι τυχεροί επαρκείς για να έχουν ίνες σε 50MBS! Θα πρότεινα ότι είναι αδύνατο για άτομα με αυτό το είδος συνδεσιμότητας για να οραματίζονται τι θα ήταν να σταλούν πίσω στις σκοτεινές ηλικίες (στα τέλη της δεκαετίας του ’90) όταν οι ταχύτητες καθορίστηκαν σε kilobits και όχι megabits …

Το νοικοκυριό μου, καθώς πρόσφατα αποφάσισα να έχω μια τροποποίηση του τρόπου ζωής, έχοντας ζήσει όλη μας τη ζωή σε απόσταση 20 μιλίων από το Λονδίνο, αποφασίσαμε να «μεταναστεύσουμε» στην Κορνουάλη. Αποφασίσαμε να μετακινηθούμε σε ένα αγροτικό τμήμα του νομού, χωρίς πόλη ή ζωή στο χωριό για εμάς. Από τον Απρίλιο ζούμε στο Bodmin Moor, πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει για το Bodmin Moor καθώς και για το θηρίο που υποτίθεται ότι είναι σε απευθείας σύνδεση εδώ, στην πραγματικότητα είμαστε λίγα μίλια από το Hamlet του Bolventor που είναι ο τόπος της Τζαμάικα Inn Έγινε διάσημος από τον Dauphine du Maurier στο βιβλίο της με το ίδιο ακριβώς όνομα.

Το μειονέκτημα ενός τόσο εξαιρετικού τόπου είναι ότι η καινοτομία έχει περάσει από. Έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, αν και μερικοί από τους γείτονές μας δεν το έχουν καν … έχουμε τηλεφωνική υπηρεσία αν και το μήκος του καλωδίου είναι διπλάσιο που μπορεί να υποστηρίξει το ADSL, έχω επίσης πει ότι ακόμη και το dial-up αγώνες λόγω εξασθένησης στη γραμμή.

Μια θέα από τον «πίσω κήπο»

Εκτός από το πρόγραμμα έχω επιθεωρήσει όλα αυτά πριν μετακομίσουμε, ωστόσο δεν μας σταμάτησε. Με επαρκή προσπάθεια τα περισσότερα πράγματα μπορούν να ξεπεραστούν, καθώς και ο τόπος ήταν τόσο μεγάλη για να περάσει. Οι επιλογές για την ευρυζωνική σύνδεση περιελάμβαναν δορυφόρο ή ADSL που παρέχονται σε ένα ακόμη μέρος καθώς και παρατεταμένες από το σημείο WiFi. Η κινητή (ασύρματη) ευρυζωνική σύνδεση δεν ήταν επιλογή, δεδομένου ότι η μόνη προστασία τοπικά παρέχεται από τη Vodafone καθώς και μόνο ως GPRS (2,5G).

Χρησιμοποιώντας δεδομένα 2,5G – έχοντας μετακομίσει στο σπίτι τον Απρίλιο του 2010, καθώς και, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος του χρόνου μου αναλήφθηκε με εργασία στη Μέση Ανατολή, δεν είχα κάνει καμία ανάπτυξη με ευρυζωνική λύση καθώς και το νοικοκυριό μειώθηκε για να χρησιμοποιήσει 2,5g με USB dongles καθώς και τα φορητά τηλέφωνα GSM που ήταν πολύ λιγότερο από επαρκή. Το e-mail θα ντρίμπε, καθώς και η περιήγηση ήταν εξαιρετικά χτύπημα καθώς και χάσατε, δεν είναι κατάλληλη όταν προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά δεδομένων (περίπου 50kbs), το νοικοκυριό χρησιμοποιεί κανονικά μεταξύ 4 και 5GBs δεδομένων το μήνα.

Μια γρήγορη λύση θα ήταν να δημιουργηθεί ένας δορυφορικός σύνδεσμος. Ωστόσο, σε £ 1.000 που δημιουργήθηκε, καθώς και μηνιαία χρέωση £ 30 συν δεν ήταν προσιτή επιλογή. Αυτό μπορεί να ήταν η λύση, ωστόσο, ακόμη και σε £ 30 το μήνα, έχετε ολοκληρώσει τη λήψη 3GB, η οποία δεν θα ικανοποιούσε τις ανάγκες μας με βάση την παρούσα χρήση μας όταν περιορίζεται σε 2,5g. Προηγουμένως, όταν είχαμε «ευρυζωνική σύνδεση» μέσω του ADSL θα πάρουμε σε 40 ~ 50GB το μήνα.

Μια λάμψη της ελπίδας – μια πρόσφατη έννοια από έναν καλό φίλο άνοιξε ξανά τη συζήτηση σχετικά με τη λύση που θα χρησιμοποιήσει. Ο καλός μου φίλος καθώς και το άλλο μισό του χρησιμοποιούν μια σειρά από κινητά gadgets με διαφορετικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ειδικά το άλλο μισό του χρησιμοποιεί ένα SIM “3” για δεδομένα. Ο φίλος μου, ο οποίος ήταν πιο αισιόδοξος για την προστασία από κινητά στην Κορνουάλη από εμένα πρότεινε να κάνουμε μια βόλτα για να δούμε τι ήταν διαθέσιμο. Ήμουν κάπως έκπληκτος που είδα ότι είχαμε 3G προστασία στην άκρη του ιστότοπού μας σε ένα κομμάτι υψηλού εδάφους. Ιδιαίτερα όταν εξέτασε τους ιστότοπους εξυπηρέτησης στην ιστοσελίδα OFCOM κάποια στιγμή νωρίτερα, πρότεινε ότι όλες οι περιφερειακές τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν από τους διαφορετικούς χειριστές ήταν μόνο 2G!

Οικόπεδο κάλυψης που δείχνει την προστασία του δικτύου «3» τοπικά. Το κόκκινο αστέρι δείχνει πού ήμασταν σε θέση να πάρουμε ένα σήμα. Πρέπει να συγχαρώ «3» για την πρόβλεψή τους s/w. Οι εκθέσεις Blue Star ζούσαν

Λίγο περαιτέρω δοκιμές έδειξε ότι ήταν δυνατόν να ληφθεί ένα σήμα 3,5G (HSDPA) με θεωρητική μέγιστη λήψη 7,2MBs. χαρούμενες μέρες!

Τι να κάνουμε τώρα? – Έτσι, έχοντας διαπιστώσει ότι η «κινητή ευρυζωνική σύνδεση» προσφέρθηκε στην περιοχή, υπήρχε τώρα το πρόβλημα του πώς να το συνδέσετε πίσω στο σπίτι. Αν και το σήμα ήταν ακόμα στον ιστότοπό μας, ήταν 300 μέτρα από το σπίτι. Το όριο για το Ethernet πάνω από το CAT5 (e) είναι 100 μέτρα. Έτρεξα σε αυτό το όριο όταν πριν στο προηγούμενο σπίτι μου όμως ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα απλό διακόπτη 100 μέτρων στο μέσο για να ενεργήσω ως επαναλήπτης, ήμουν τυχερός καθώς είχα ένα υπόστεγο κήπου με POWER στο σπίτι Η μέθοδος του διακόπτη μισή κατά μήκος της διαδρομής. Αυτό εγκαταστάθηκε ως προσωρινή λύση (διήρκεσε μερικά χρόνια, καθώς έκοψα το καλώδιο δύο φορές τυχαία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ κόβει το γρασίδι!). Ο σύνδεσμος έκανε την εμπειρία από μερικές απεργίες αστραπής εκείνη την εποχή, καθώς και κάθε είδους «μόνιμη» λύση θα απαιτούσε προστασία, είτε οι αστραπές ή ακόμα και μια αναβάθμιση σε ίνες. Αυτή τη φορά ήταν 300 μέτρα χωρίς καμία επιλογή εξουσίας κατά μήκος του μονοπατιού, καθώς και ενώ δεν κόβω το γρασίδι, τα πρόβατα το κάνουν αυτό, προσπαθώντας να προστατεύσει ένα λεπτό καλώδιο σε αυτή την απόσταση με τραχύ έδαφος με τα μηρυκαστικά θα ήταν δύσκολο.

Με την έλευση της «κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης», έχουν αναπτυχθεί και τα συναρπαστικά gadgets. Το ένα είναι το MIFI, ένα μόντεμ 3G πίσω στην πλάτη με ένα WAP (WiFi ασύρματο κέρδος πρόσβασης στο σημείο), ωστόσο αυτά προορίζονται για προσωπική χρήση με αυτο -περιεχόμενες μπαταρίες καθώς και χαμηλές εξόδους ισχύος. Μια ακόμη επιλογή είναι μια πύλη 3G, το Huawei B970 έχει 3G πομποδέκτη με μόντεμ συμβατό με HSDPA (3,5G θεωρητική μέγιστη λήψη 7.2Mbps), ένα διακόπτη 4/100 θύρας 10/100, καθώς και αναπτύχθηκε στο WiFi. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε μια αναλογική τηλεφωνική γραμμή καθώς και να τροφοδοτείται από ένα μολύβι USB.

Ένα Huawei B970 που κάθεται στο κάθισμα των αυτοκινήτων και του φορτηγού, ενώ σταθμεύει στην κορυφή του λόφου που συνδέεται με τον αναπτήρα τσιγάρων με μολύβι USB που δείχνει ισχύ, WLAN, σήμα και σύνδεση (μπλε = 3G) LED

Το προφανές πράγμα που πρέπει να κάνετε ήταν να χρησιμοποιήσετε μια πύλη 3G ​​στο Hilltop, καθώς και στη συνέχεια να έχετε ένα σημείο στο σημείο WiFi σύνδεση πίσω στο σπίτι. Η ισχύς θα παρέχεται αρχικά από μια μπαταρία αναψυχής με μετατροπέα USB μέχρι να παρασχεθεί μια πιο κατάλληλη τροφοδοσία 230V. (Αυτή είναι μια ακόμη ιστορία…)

Το Huawei B970 δεν έχει σχεδιαστεί για εξωτερική χρήση, οπότε πρέπει να εξασφαλιστεί από τον καιρό. Δεδομένου ότι η ταχύτητα που αρχειοθετεί στη σύνδεση 3G εξαρτάται από την αντοχή του σήματος, έχει επίσης νόημα να εγκαταστήσει την πύλη όσο το δυνατόν υψηλότερη σε μια περιθωριακή περιοχή σήματος. Επομένως, αποφασίστηκε η εγκατάσταση του συστήματος στην κορυφή ενός πόλου 20ft.

Η πύλη που βρέθηκε σε ένα κουτί πάνω από το 20ft πόλο στο «λόφο» που κοιτάζει προς την κατεύθυνση
Το σπίτι 300μ σε απόσταση. Ένας μόλυβδος ισχύος είναι κολλημένος στον πόλο καθώς και συνδεδεμένο
σε μια μπαταρία αναψυχής 85AH στο έδαφος

Μια θέα μέσα στο κουτί με έναν αναπτήρα τσιγάρων 12VDC – USB 5V μετατροπέας

Γεφυρώνοντας το διαχωρισμό των 300 μέτρων – με την πύλη 20ft στον αέρα, σε έναν λόφο, σε ένα κουτί αποδείξεων (πλαστικό), καθώς και να δείχνει περίπου προς το σπίτι, με σχεδόν αφαιρέστε τη γραμμή του χώρου, δεν υπήρχε επαρκές σήμα WiFi για να Φτάστε στο σπίτι περίπου 300 μέτρα μακριά. Η ελεύθερη απώλεια περιοχής για 2,4GHz άνω των 300 μέτρων είναι περίπου 90dB.

Τα επίπεδα του συστήματος μπορούν να θεωρηθούν:

Πύλη εξόδου Power 20DBM

Δωρεάν απώλεια περιοχής -90db

Αποτέλεσμα -70dbm

Ευαισθησία RX -80DBM

Μια άποψη της διαδρομής WiFi 300 μέτρων, τα δέντρα στο δεξί μισό του
Η εικόνα παρεμβαίνει ελαφρώς στο LOS (LOD)

Με την προσθήκη όλων αυτών των αριθμών μαζί έχουμε ένα θεωρητικό «περιθώριο» 10dB υπέρ μας, δηλαδή να δηλώσουμε ότι ο δέκτης παίρνει -70dBm όταν χρειάζεται μόνο -80dBM. Παρ ‘όλα αυτά στον γνήσιο κόσμο ο σύνδεσμος δεν λειτούργησε χωρίς μια επιπλέον κεραία κέρδους. Αυτό είναι πολύ πιθανό, αφού η παραγωγή WiFi της πύλης θα ήταν πλησιέστερα 14 ή 16 dBm, οι απώλειες που προκλήθηκαν με την εμβέλεια της πύλης σε ένα πλαστικό κουτί (χωρίς εξωτερική κεραία) να απογειωθεί ένα ακόμη 2 ή 3DB καθώς και η επίδραση ορισμένων δέντρων στην οπτική γωνία …. Καθώς βλέπετε τα πράγματα να λειτουργούν γρήγορα εναντίον σας.

Δυστυχώς, η πύλη δεν διαθέτει ρύθμιση για μια εξωτερική κεραία WiFi (αν και μπορείτε να συνδέσετε μια εξωτερική κεραία 3G). Έτσι, η μόνη μέθοδος για να κερδίσετε περισσότερο κέρδος στο σύστημα ήταν να δημιουργήσετε μια κατευθυντική κεραία WiFi στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλοί καθώς και διαφορετικοί προμηθευτές κεραιών υψηλού κέρδους WiFi, καθώς ήμουν προσεκτικός για μερικά από τα αναφερόμενα στοιχεία κέρδους. Έχοντας ερευνήσει τις απώλειες καθώς και απέκτησε κάποια έννοια των εξουσιών εξόδου, ευαισθησία του δέκτη, απώλεια διαδρομής, εξασθένιση βροχής, παράγοντας βιολί, υποθέτω ότι χρειαζόμουν κάτι σαν 10dB ή περισσότερο επιπλέον κέρδος. Το DB (ντεσιμπέλ) είναι μια λογαριθμική κλίμακα καθώς και το κέρδος 10dB σημαίνει πραγματικά πολλαπλασιασμό 10 φορές. Για να το θέσω με έναν ακόμη τρόπο, αν βάλετε 100MW στην κεραία, μια κεραία με κέρδος 10dB θα ακτινοβολήσει 100mW x 10 = 1.000MW (1 watt). Σημειώστε ότι το όριο ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι 100MW (20DBM) καθώς και αναφέρεται στην ακτινοβολούμενη ισχύ από την κεραία, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε τύπου κέρδους συστήματος κεραίας.

Έχω επιλέξει έναν πωλητή από το e-bay που προσφέρει μια επίπεδη κεραία πάνελ με ένα αναφερόμενο κέρδος 16DBI για £ 25 inc P & P, αυτό είναι δυνητικά 4W EIRP (αποτελεσματική ισοτροπική ακτινοβολούμενη ισχύς) για είσοδο 100mW … ή για να το βάλει μία ακόμη μέθοδο κέρδους 40 φορές . Ακόμη και αν η κεραία είναι 16DBI, θα έχετε επιπλέον απώλειες λόγω των συνδετήρων καθώς και του καλωδίου (έως και των 2 ~ 3 dB). Το παρεχόμενο καλώδιο ήταν 500mm που είναι καλό, βλέπετε μερικές κεραίες προς πώληση με καλώδια πολλών μέτρων καθώς και οποιοδήποτε είδος κέρδους στην κεραίαΜπορεί να χαθεί σε χαμηλή υψηλής ποιότητας ομοαξονικά. Είστε πολύ καλύτερα να κρατάτε τις ουρές κεραίας όσο το δυνατόν πιο σύντομες ακόμη και αν αυτό σημαίνει την εγκατάσταση του πομποδέκτη έξω. Δεν έχω καμία μέθοδο για την ακριβή μέτρηση των κερδών καθώς και τις απώλειες στο σύστημα, ώστε να είναι αδύνατο να επαληθευτεί οποιοδήποτε είδος αυτών των αριθμών.

Ο πελάτης WiFi καθώς και η επίπεδη κεραία που τοποθετείται σε ένα κουτί αποδείξεων κατάστασης καιρού στο μπαλκόνι στο σπίτι

Μια καλύτερη άποψη του πελάτη WiFi που δείχνει την επίπεδη κεραία πίνακα πιο καθαρά

Το WAP που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως πριν εγκατασταθεί ως ο πελάτης WiFi στο κουτί ανθεκτικό στο νερό.
Η κεραία στη φωτογραφία μπορεί να εξαλειφθεί καθώς και η εξωτερική κεραία συνδεδεμένη
στη σύνδεση RP-SMA (αντίστροφη SMA)

Το WAP που χρησιμοποιείται στο σπίτι μπορεί να ρυθμιστεί ως λειτουργία πελάτη καθώς και να ρυθμιστεί με την ίδια ακριβώς μέθοδο που θα ρυθμίσετε το WiFi σε ένα φορητό υπολογιστή. Ο σύνδεσμος που λειτουργεί στη ζώνη των 2,4 GHz έχει οριστεί σε ένα κανάλι έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στο σήμα WiFi στο σπίτι. Παρόλο που υπάρχουν 11 κανάλια στη ζώνη 2.4GHz που επικαλύπτονται καθώς και έτσι προτείνεται να χρησιμοποιηθούν κανάλια 1, 5 καθώς και 11 για να αποφευχθούν οι παρεμβολές συν-καναλιών. Είμαστε «τυχεροί» εδώ, καθώς δεν υπάρχει άλλο WiFi στην περιοχή, ώστε να χειριστούμε το δικό μας σχέδιο επαναχρησιμοποίησης συχνότητας, σε μια αναπτυγμένη περιοχή είναι περισσότερο ελεύθερη για όλους. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν αντ ‘αυτού 5GHz, το οποίο είναι μια πολύ πιο ήσυχη μπάντα, ωστόσο οι συσκευές για αυτό δεν προσφέρονται τόσο εύκολα, γι’ αυτό πηγαίνω για την αρχή του φιλί.

Ρύθμιση του συστήματος – Αυτό είναι αρκετά εύκολο, αν έχετε ρυθμίσει το WiFi στο σπίτι σας, αυτό συμμορφώνεται με τις ίδιες αρχές. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε, καθώς πρόκειται για ένα σημείο προς το σημείο, καθώς και όχι το τυπικό σημείο του πολλαπλού σημείου, όπως χρησιμοποιείται σε μια τυπική εγκατάσταση WiFi.

Ασφάλεια. Αυτό είναι πάντα ένα ζήτημα. Μια ελάχιστη ζήτηση ασφαλείας είναι να χρησιμοποιηθεί κάποιος τύπος κρυπτογράφησης, τα περισσότερα gadgets υποστηρίζουν το WPA με ένα PSK (Pre Shared Key). Πολλά gadgets επιτρέπουν τη φιλτράρισμα Mac. Αυτό περιορίζει ποια gadgets μπορούν να συνδεθούν μόνο με gadgets που έχουν αναφερθεί στο φίλτρο, σε αυτή την περίπτωση οι συσκευές στο άλλο άκρο του συνδέσμου μπορούν να δημιουργήσουν μια σύνδεση. Το SSID Broadcasting, αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί για να εξασφαλίσει ότι οι συσκευές σας δεν μεταδίδουν την ύπαρξή του καθώς και, επομένως άλλες συσκευές δεν επιχειρεί να συνδεθεί καθώς δεν εμφανίζεται εάν οι άνθρωποι σαρώνουν (War Drive) ενώ βρίσκονται στην περιοχή κάλυψης .

Κέρδος κεραίας. Είναι πολύ καλύτερο να μην υπερβείτε την εξουσία στο σύστημα. Αυτό που βλέπετε ως ένα ισχυρό σταθερό σήμα είναι η παρεμβολή για τους άλλους, καθώς και μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση ισχύος στην περιοχή που χρησιμεύει για να αυξήσει το «δάπεδο θορύβου» που εργάζεται εναντίον όλων. Ένα ακόμη μειονέκτημα της υψηλής εξουσίας είναι ότι ο αριθμός των ατόμων σε ποικιλία του συστήματός σας ενισχύει, καθώς και να αυξήσει την απειλή μιας παραβίασης της ασφάλειας.

Ρυθμίσεις IP. Όπως μπορείτε να δείτε από το διάγραμμα κάτω από το σύνδεσμο χρησιμοποιεί την προσωπική ποικιλία 192.168.x.x, καθώς και διαφορετική από την πρωτεύουσα ποικιλία LAN IP (η οποία για μένα είναι απλώς μια επέκταση του WAN). Το LAN μου είναι ασφαλισμένο από ένα τείχος προστασίας του διακομιστή ISA. Η τοποθέτηση ενός δρομολογητή υλικού εδώ θα αντικαταστήσει το μόντεμ/δρομολογητή ADSL σε ένα δίκτυο ADSL καθώς και θα παρέχει παρόμοια προστασία. Ο δρομολογητής 3G μπορεί να παρέχει DHCP, ωστόσο, αυτό είναι κανονικά μακριά, καθώς τα gadgets έχουν στατικές διευθύνσεις καθώς και όλες τις κυκλοφορίες ιστού IP θα πρέπει να προέρχονται από το LAN καθώς και να κατευθύνονται μέσω του τείχους προστασίας. Αυτό σημαίνει, ωστόσο, εάν διαμορφώσετε ένα gadget WiFi με τις ρυθμίσεις πύλης 3G (και μπορείτε να διαμορφώσετε το φιλτράρισμα MAC) ότι μπορεί να γίνει άμεση σύνδεση στην πύλη 3G ​​για δοκιμές καθώς και προσωρινές συνδέσεις ιστού.

Κάντε κλικ στην επιλογή Pic για πλήρες μέγεθος Verson – Επισκόπηση των ρυθμίσεων IP

Τα αποτελέσματα – ο σύνδεσμος έχει λειτουργήσει για λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα τώρα. Η ενίσχυση του ιστού κερδίζει πρόσβαση είναι τεράστια. Η αξιοποίηση των 2,5G (στενής ζώνης) σήμαινε ότι βιώσαμε πολλά χρονικά όρια, ενώ περιμένουμε σε σελίδες σε τόνους (το Facebook ήταν σχεδόν πάντα άχρηστο), καθώς και η λήψη ενημερώσεων / εφαρμογών, καθώς και η διατήρηση της βάσης δεδομένων antivirus όσο και η ημερομηνία ήταν ένα πρόβλημα.

Τώρα έχουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το YouTube, το BBC IPlayer καθώς και άλλες υπηρεσίες τύπου streaming, κάτι που απλά δεν λειτούργησε πριν. Εξακολουθώ να παρακολουθώ ακριβώς πόσα δεδομένα λαμβάνουμε καθώς το πακέτο ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που έχουμε περιορίζεται σε 15GB το μήνα, καθώς τώρα έχουμε κατά μέσο όρο 400MB την ημέρα που θα ενισχύσουν σημαντικά εάν χρησιμοποιήσουμε αυτές τις υπηρεσίες τύπου πολυμέσων.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα αποτελέσματα speedtest.net, παίρνουμε μια υγιή μεταφόρτωση καθώς και ταχύτητες λήψης, αν και τα στοιχεία λανθάνουσας κατάστασης είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι θα περιμένατε να φτάσετε από μια ισοδύναμη υπηρεσία “ενσύρματου”. Αυτά τα αποτελέσματα έχουν διαφορετικά με την ημέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *