Συνέντευξη: Ο Jonathan Adler

υποπτεύεται ότι ο σχεδιαστής Jonathan Adler έχει μια μεγάλη αίσθηση του χιούμορ απλά κοιτάζοντας τα σχέδια του. Η ανάγνωση της όχι τόσο λεπτής εκτύπωσης στην ιστοσελίδα του επιβεβαιώνει. Πάρτε αυτή την καταχώρηση βιο: “Βγάλτε για να σχεδιάσετε ένα πραγματικό σπίτι Malibu Dream House για να γιορτάσουν την 50η της Barbie. Μπορεί τελικά να κάνει τροποποιήσεις για την αποκεφαλιστική Barbie της αδελφής το 1974. ” Είναι το ίδιο χαρούμενο αδιάβροχο που έβαλε τα δοχεία με την ένδειξη “Prozac” και τα χαλιά σε σχήμα zebra διακοσμημένα με το Union Jack σε μοντέρνα σπίτια.

Αυτό είναι το κομψό χτύπημα του χεριού του Adler: είναι σε θέση να ενσωματώσει την ευημερία σε σοβαρές ιδέες σχεδιασμού. Τα Deco-εμπνευσμένα ζωικά γλυπτά του έρχονται στο μυαλό πρώτα, αλλά έχει ένα μεγάλο σώμα άλλων εργασιών για να το αποδείξει, συμπεριλαμβανομένων οικιακών, αξεσουάρ, κλωστοϋφαντουργίας, επίπλων, φωτισμού και χαρτικά. “Πιστεύω ότι ο σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει μια δόση ευγένειας”, λέει. «Τα πράγματα μπορεί να είναι όμορφα και υψηλάμυαλά, ενώ εξακολουθούν να είναι χαρούμενοι».

Η ευτυχία δεν είναι μόνο ο καθορισμός της ύπαρξης για τον Adler αλλά μια προσέγγιση στις επιχειρήσεις. Η ευτυχισμένη κομψή μάρκα του κάνει το σχεδιασμό προσιτό και διασκεδαστικό. Και έχει επίσης κυκλοφορήσει τρία βιβλία, Happy Stylish Origami (2011 Sterling), Happy Stleish Accenting (2010 Sterling) και Happy Stylish Colors (2010 Sterling), που στοχεύουν να φέρουν το χαρούμενο ήθος του στις μάζες.

Ο Adler ερωτεύτηκε την αγγειοπλαστική ως παιδί και τα έργα του περιλαμβάνουν τώρα κομψά γλυπτά και κομμάτια συλλέκτη. Έγινε οικιακό όνομα μετά το άνοιγμα επώνυμων καταστημάτων λιανικής πώλησης στο Μαϊάμι, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη. Και εμφανίστηκε ως δικαστής για το κορυφαίο σχέδιο του Bravo. Αλλά αυτό που ο Adler εκτιμά περισσότερο είναι ο χρόνος στο σπίτι με τον σύζυγό του, Simon Doonan, δημιουργικό διευθυντή της Barneys New York, και το αγαπημένο τους Norwich Terrier, Liberace.

House & Home: Υπάρχει ένας χώρος σχεδιασμού που είστε πιο ενθουσιασμένοι από αυτές τις μέρες;

Jonathan Adler: Ακριβώς περισσότερα, περισσότερα, περισσότερα! Είμαι πιο ευτυχισμένος δημιουργώντας νέα πράγματα.

H & H: Είστε ακόμα πιο παθιασμένοι με την αγγειοπλαστική;

JA: Είμαι, πρώτα απ ‘όλα, ένας αγγειοπλάστης. Ήμουν 12 όταν προσπάθησα για πρώτη φορά την αγγειοπλαστική στο καλοκαιρινό στρατόπεδο. Είχα πάει να γίνω αστέρι ποδοσφαίρου, αλλά έπειτα έβαλα τα μάτια στον καθηγητή αγγειοπλαστικής υπεξοχείας και αποφάσισα να πάρω την τάξη του αντ ‘αυτού. Το λεπτό που άγγιξα τον πηλό, μου καταναλώθηκε και από τότε ήμουν παθιασμένος γι ‘αυτό.

H & H: Είστε από μια δημιουργική οικογένεια;

JA: Ναι. Κατοικούσαμε σε μια απομακρυσμένη αγροτική πόλη, αλλά οι γονείς μου ήταν αστικοί πρόσφυγες. Πολλές από τις επιρροές του σχεδιασμού μου προέρχονται από την παιδική μου ηλικία. Με ανατράφηκα σε ένα πολύ αυλακωτό σπίτι. Ο μπαμπάς μου ήταν ένας αυστηρός μοντερνιστής, οπότε το σπίτι ήταν λευκό και γεμάτο έπιπλα Knoll. Η μητέρα μου έχει ένα πιο πολύχρωμο και έντονο πνεύμα, οπότε έδειξε το μαξιλάρι μας με πολλά υφάσματα Marimekko και Nifty Trouvés.

H & H: Πόσο πρακτική δουλειά κάνετε αυτές τις μέρες;

JA: Ένας τόνος. Όλα τα πρωτότυπα μας είναι χειροποίητα στο στούντιο αγγειοπλαστικής μου στο Soho.

H & H: Τι πιστεύετε ότι είναι ο πιο επιτυχημένος σχεδιασμός σας;

JA: Αυτό είναι δύσκολο, γιατί μου αρέσει όλα τα πράγματα μου. Το αγαπημένο μου κομμάτι – αυτή τη στιγμή – μπορεί να είναι ο δίσκος του αλόγου μου. Αγαπώ πώς όλες οι γραμμές ρέουν μεταξύ τους. Ξέρω ότι κάτι είναι καλό όταν φαίνεται ότι πρέπει να είναι έτσι. Ο καλός σχεδιασμός σχεδόν αισθάνεται εκτεθειμένος και όχι παράγεται – όπως ήταν πάντα εκεί, περιμένοντας να ανακαλυφθεί.

H & H: Πιστεύετε ότι είχατε ένα τυχερό διάλειμμα σε οποιοδήποτε σημείο της καριέρας σας;

JA: Μετά το κολέγιο, εργάστηκα στην κινηματογραφική επιχείρηση για αρκετά χρόνια και τερματίστηκα από κάθε δουλειά που είχα. Έτσι έδωσα και αποφάσισα να γίνω αγγειοπλάστης. Όταν έδειξα τα δοχεία μου σε έναν αγοραστή στο Barneys, πήρα μια παραγγελία. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

H & H: Πώς περιγράφετε το προσωπικό σας στυλ;

JA: Είμαι σίγουρα ριζωμένος στον μοντερνισμό, αλλά με έναν μεγιστοποιητικό τρόπο. Αγκαλιάζω τα ισχυρά χρώματα, τα γραφικά groovy και τα σύγχρονα αναπτύσσονται και τα βάζω όλα μαζί στο πνευματικό μου μπλέντερ. Τα γραφικά μοτίβα είναι πάντα όμορφα και σας κάνουν να αισθάνεστε χαρούμενοι. Το σύνθημά μου είναι: κλασικό θεμέλιο, παιχνιδιάρικη στίξη. Είναι οι χειρονομίες – ένα φωτεινό πορτοκαλί δίσκο λακαρισμού ή ένα μαξιλάρι βελόνας που λέει “χάπι” – που κάνει μια οικιακή διασκέδαση και αξέχαστη.

H & H: Ποιο στυλ θαυμάζετε περισσότερο;

JA: Ο σύζυγός μου. Βάζει ένα πουκάμισο ελευθερίας με σακάκι και γραβάτα και φαίνεται φαινομενική.

H & H: Ακολουθείτε οποιονδήποτε στο Twitter;

JA: Ακολουθώ τον Robert Verdi και την Kathy Griffin, επειδή κάνουν πάντα δροσερά πράγματα και είναι ξεκαρδιστικά. Συνεχίζω επίσης με τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω στο Design*Sponge and Apartment Therapy.

H & H: Περιγράψτε το σπίτι σας.

JA: Το διαμέρισμα της Νέας Υόρκης είναι πραγματικά υπέροχο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα μεγάλο χώρο. Είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργαστήριο των νέων μου υλικών. Είναι εκκεντρικό και ισχυρό και πολύχρωμο και πολύ προσωπικό. Το αγαπώ.

H & H: Τι είναι μια τέλεια νύχτα έξω;

JA: Είναι πραγματικά μια τέλεια νύχτα μέσα. Δείπνο με τον άντρα μου να απολαμβάνει το “Holy Trifecta” της παρέμβασης, των αποθηκών και του κλειδώματος-έχουμε μια ανεξήγητη αγάπη για την καταθλιπτική τηλεόραση ντοκιμαντέρ-ακολουθούμενο από ένα παιχνίδι ping-pong στο σαλόνι. Πάντα κερδίζω.

H & H: Συχνά διασκεδάζετε στο σπίτι;

JA: Ναι. Κάθε εργάσιμη ημέρα είναι χαοτική, οπότε η ιδέα ενός δυνατού εστιατορίου στο τέλος της ημέρας είναι βαθιά ενοχλητική. Γι ‘αυτό και πάντανα έχετε φίλους για δείπνο. Απλό ναύλο-ψητό κοτόπουλο, μήλο πίτα, λαχανικά στη σχάρα-και ένα παιχνίδι ping-pong για να βοηθήσει στην πέψη.

H & H: Οποιαδήποτε συμβουλή για άλλους που βρίσκουν διασκεδαστικό αγχωτικό;

JA: Κρατήστε ένα δείπνο σε μπουφέ με φαγητό άνεση και σερβίρετε τον εαυτό σας πρώτα – παίρνει την πίεση από όλους.

H & H: Πώς συνεργάζεται με τη βοήθεια με τους τεχνίτες εμπλουτίστηκαν τη ζωή σας;

JA: Είναι πάντα ικανοποιητικό να δουλεύεις με οργανισμούς που βελτιώνουν τη ζωή των άλλων. Είμαι πραγματικά περήφανος που έχω παράγει εκατοντάδες καθήκοντα στο Περού.

H & H: Τι είστε πιο περήφανοι;

JA: Έμεινα αληθινός στον εαυτό μου, και το όνειρό μου να είμαι αγγειοπλάστης, μετά από όλα αυτά τα χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *