Το αυτοματοποιημένο σπίτι μου: ο ψηφιακός οικιακός διακομιστής του Soitjes Soit

στην πρώτη από τις νέες μας σειρές ‘My Automated Home’, ο Soitjes Soit μας μιλάει μέσα από την ιδέα πίσω από τον οικιακό διακομιστή Digital Home. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μια οικονομική οθόνη USB MIMO και ένα Mini-ITX PC, το σύστημα προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών γύρω από το σπίτι …

Πώς ξεκίνησε – έψαχνα για ένα internet ραδιοφωνικό πρόγραμμα αναπαραγωγής. Μία από αυτές τις μικρές συσκευές υλικού όπως αυτές από το Terratec. Αλλά κανένας αυτοί ήταν πραγματικά ευέλικτος. Λοιπόν, θα μπορούσατε να ακούσετε το Internet Radio, αλλά όχι πολύ περισσότερο. Τότε την άλλη μέρα έφερα στο διαδίκτυο και σκόνταψα στην ιστοσελίδα Mimo Monitors, όπου πωλούν αυτά τα μικρά 7 “οθόνες, που τροφοδοτούνται μόνο από το USB. Εκείνη τη στιγμή επέλεξα να χτίσω το δικό μου ραδιοφωνικό παίκτη στο Διαδίκτυο, το οποίο θα εγκαταστήσω σε έναν υπολογιστή. Αλλά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης έχουν προστεθεί πολλά πράγματα έχουν προστεθεί, οπότε τώρα μιλάω για τον ψηφιακό μου διακομιστή σπιτιού.

Το υλικό-αγόρασα μια μητρική πλακέτα μίνι-ITX (Intel D945GCLF). Διάβασα στο φόρουμ ότι η CPU δεν ήταν πολύ σιωπηλή, και ναι, δεν ήταν καθόλου σιωπηλός. Έτσι έριξα τον ανεμιστήρα και

εγκατέστησε ένα παθητικό ψυγείο. Επίσης, αντικατέστησα το PSU με ανεμιστήρα με ένα Picopsu, το οποίο δεν έχει ανεμιστήρα. Τώρα λοιπόν ήταν αρκετά σιωπηλό. Το τελευταίο στοιχείο που κάνει το θόρυβο είναι ο σκληρός δίσκος, αλλά παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες δεν βρήκα ποτέ μια καλή εναλλακτική λύση.

Παρόλο που προσπάθησα πολυάριθμα (εκκίνηση από το USB Stick, εκκίνηση από σκληρό δίσκο USB, εκκίνηση από κάρτα CF κ.λπ.), θα πρέπει απλώς να περιμένω μέχρι να γίνει φθηνότερη η SSD. Με ένα ζευγάρι ηχεία και ένα μικρό κόμβο το σύστημά μου ήταν πλήρες. Τώρα χρειαζόμουν ένα σύστημα λειτουργίας και ένα internet ραδιοφωνικό πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Το λογισμικό – το λειτουργικό σύστημα είναι τα Windows XP. Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να μειώσει το μέγεθος του λειτουργικού συστήματος με Xplite και NLite, αλλά στο τέλος είχα πάρα πολλά προβλήματα. Τώρα χρησιμοποιώ απλώς το συμβατικό XP. Γιατί XP; Ξεκίνησα στο Linux, αλλά απλά δεν υπάρχει καλό περιβάλλον ανάπτυξης για το Linux. Δοκίμασα τον Λάζαρο, αλλά αυτό ήταν πολύ ασταθές. Έχω χρησιμοποιήσει τους Δελφούς πριν από περίπου 15 χρόνια και είχα πολύ καλές αναμνήσεις. Τώρα, θα εξακολουθούν να υπάρχουν οι Δελφοί; Στην πραγματικότητα ναι, αν και το προϊόν έχει περάσει από κάποιες δύσκολες στιγμές. Τώρα αντιμετώπισα μερικές ενδιαφέρουσες προκλήσεις:

Το μέγεθος της οθόνης USB είναι 7 “, με ανάλυση 800 × 480. Αυτή είναι μια μικρή οθόνη, πιστέψτε με.

Χωρίς πληκτρολόγιο ή ποντίκι, μόνο μια οθόνη αφής για τη λειτουργία όλων των μονάδων

Multitasking: Ακούστε ήχο, βίντεο ή πραγματοποιήστε τηλεφωνικές κλήσεις, όλα ταυτόχρονα

Η τελευταία φορά που προγραμματίστηκα ήταν πριν από 15 χρόνια και μισώ τα σχέδια και τις δοκιμές

Αλλά οι Δελφοί είναι ένα εκπληκτικό ισχυρό περιβάλλον ανάπτυξης. Σε συνδυασμό με μια καλή γραφική βιβλιοθήκη ήμουν σε θέση να φτιάξω κάποιες πολύ καλές οθόνες, ειδικά σε μια μικρή οθόνη.

Έγραψα πραγματικά το πρόγραμμα δύο φορές. Η πρώτη προσπάθεια ήταν ακόμα μάλλον άσχημη και είχα δυσκολίες επειδή ήταν πολύ καιρό πριν είχα προγραμματίσει (κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό στην επαγγελματική μου ζωή). Όταν εργάζομαι στο internet ραδιοφωνικό παίκτη, άρχισα να έχω άλλες ιδέες και αυτό είναι αυτό που μπορείτε να βρείτε σήμερα στον ψηφιακό μου διακομιστή σπιτιού:

Audio – ένα streaming mp3 player ικανό να παίζει τοπικά αρχεία MP3 και ροές ραδιοφώνου στο διαδίκτυο. Ενώ ακούτε μουσική, μπορείτε να δείτε την ώρα, να μιλήσετε με την πρόγνωση του καιρού ή να δείτε τη λίστα αναπαραγωγής. Μπορεί επίσης να αναλύσει τις τροφές RSS για podcasts, έτσι ώστε να μπορώ να ακολουθήσω μερικά podcasts στα οποία ακούω τακτικά.

Φωτογραφία – Μια τόσο μικρή οθόνη 7 “μοιάζει με ένα είδος φωτογραφίας, έτσι προγραμματίσαμε μια παρουσίαση φωτογραφιών. Η ενότητα έχει 172 μεταβάσεις που παρέχονται μεταξύ εικόνων.

Βίντεο – Αυτή η ενότητα δεν θα είχε κάνει πολύ νόημα σε μια οθόνη 7 “. Αντ ‘αυτού, η μικρή οθόνη χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της ταινίας που εμφανίζεται σε μια δεύτερη οθόνη. Σημειώστε ότι αυτό δεν είναι μια ενότητα ροής βίντεο, είναι απλώς ένα τοπικό αρχείο βίντεο.

Ημερολόγιο – Από την άποψη του λογισμικού έναν πραγματικό εφιάλτη. Χρησιμοποιώ πολύ το ημερολόγιο Google (δωρεάν ειδοποίηση SMS, χρήσιμη !!). Αλλά το API Google είναι δυσκίνητο και πολύ τεκμηριωμένο. Αλλά η ενότητα μου επιτρέπει να μιλήσω με το ημερολόγιο Google μου.

Αριθμομηχανή – μια μικρή αριθμομηχανή. Όχι πολύ να το πω για αυτό.

Τηλέφωνο – μια άλλη πολύ δύσκολη ενότητα. Η ιδέα ήταν να ελέγξετε το Skype μέσω της μικρής οθόνης. Τελικά κατάφερα και αν χρησιμοποιείτε βίντεο στο Skype εμφανίζεται στη δεύτερη οθόνη. Πειράξαμε πολύ με Bluetooth για αυτήν την ενότητα.

Χρονόμετρο – ένα χρονόμετρο, μετρώντας από οποιοδήποτε αριθμό λεπτών. Στην πραγματικότητα ένα αίτημα από τη φίλη μου. Χρειάζεται αυτό όταν ψήνει ψωμί.

Τα πράγματα που μου αρέσουν στην τρέχουσα ρύθμιση – η επιλογή για τη μικρή οθόνη αφής USB 7 “ήταν απεριόριστα μια καλή ιδέα. Με ανάγκασε να είμαι προσεκτικός στο να μην βάλω πάρα πολύ στην οθόνη, και ταυτόχρονα έπρεπε να φανεί καλά επειδή στέκεται στο σαλόνι μου! Φαίνεται πραγματικά δροσερό. Το μίνι-ITX PC ήταν επίσης καλό, και αρκετά φθηνό. Μπορείτε να τα κάνετε σιωπηλά και εξακολουθούν να είναι αρκετά ισχυροί. Πολύ περισσότερο από αρκετό για αυτό που κάνει τώρα.

Τι χρειάζεται βελτίωση – η εστίαση είναι τα πολυμέσαια, αλλά θα κάνωΤο D μου αρέσει να επεκτείνω τον ψηφιακό μου διακομιστή στο σπίτι σε έναν πραγματικό διακομιστή αυτοματισμού στο σπίτι, αλλά στη συνέχεια η τρέχουσα αρχιτεκτονική έχει ορισμένους περιορισμούς. Έχω ήδη κάνει αρκετή έρευνα με τους συνδέσμους USB, τους μικροελεγκτές Arduino, το X10 και όλα αυτά τα άλλα πράγματα αυτοματισμού στο σπίτι. Το κύριο πρόβλημα είναι να βρω μια ανοιχτή λύση, την οποία μπορώ να ενσωματώσω στον ψηφιακό μου διακομιστή οικιακής χρήσης v2.0.

Περισσότερες λεπτομέρειες και στιγμιότυπα οθόνης και η εξήγηση για το τι συμβαίνει μπορεί να βρεθεί στο www.digitalhomeserver.net

Mimo Monitors: Στείλτε μας την ιστορία σας “Automated Home”

Θέλουν περισσότερα? – Ακολουθήστε μας στο Twitter, όπως και εμείς στο Facebook ή εγγραφείτε στη ροή RSS. Μπορείτε ακόμη να λάβετε αυτές τις ειδήσεις που παρέχονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατευθείαν στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα

Μοιραστείτε αυτό:
Facebook
Κελάδημα
Ερυθρός
LinkedIn
Pinterest
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Περισσότερο

Whatsapp
Τυπώνω

Σκυϊδάκι
Ουρανός

Τηλεγράφημα
Τσέπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *