Τα αξιοθέατα του νησιού PEI

κάθε φορά που επισκέπτομαι το νησί του Πρίγκιπα Έντουαρντ (που είναι όσο το δυνατόν πιο συχνά), επιστρέφω πάντα με άφθονη έμπνευση και εκατοντάδες φωτογραφίες. Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν αποτελούσε εξαίρεση. Συχνά είναι τα απλούστερα πράγματα που μπορούν να ξεκινήσουν ένα εκατομμύριο ιδέες.

Έσπασε αυτό το πλάνο μιας καλύβας αλιείας στο λιμάνι Covehead. Ποτέ δεν μου λείπει η ευκαιρία να περιπλανηθώ γύρω από μια προβλήτα ή δύο ενώ είμαι στο νησί. Τα ονόματα των εργασιακών αλιευτικών σκαφών, των ζωγραφισμένων γραφικών και των καλύβων αλιείας πάντα με συναρπάζουν. Πολλές από τις καλύβες είναι επενδυμένες σε εύκολα ξεπερασμένα βότσαλα κέδρου με τα πιο βασικά παράθυρα και πόρτες. Νόμιζα ότι αυτό ήταν μια όμορφη εξαίρεση με τη μαύρη ζωγραφική επένδυση και χαρούμενη τυρκουάζ πόρτα και επένδυση-και ακόμη και ένα βιτρό παράθυρο!

Αυτή η φωτογραφία ενός παλιού ξύλινου σκάφους που συνδέεται με την αποβάθρα στο Red Head Harbor είναι ένα μάθημα μπλοκαρίσματος χρωμάτων – γκρι, κίτρινο, κόκκινο, λευκό, aqua. Είναι το σχέδιο για ένα εξοχικό σπίτι καλύτερα εκεί (στην πραγματικότητα, ίσως ο λόγος που μου αρέσει τόσο πολύ είναι ότι είναι κυρίως το σχέδιο του εξοχικού μας!). Αγαπώ επίσης πώς τα παλιά χτυπημένα πάνινα παπούτσια τοποθετούνται ακριβώς έτσι στο κατάστρωμα σαν να τα είχα σχεδιάσει ο ίδιος, κάτι που υπόσχομαι ότι δεν το έκανα!

Οι θάμνοι Bayberry ευδοκιμούν στο αμμώδες παράκτιο έδαφος και κάπως και κατά κάποιον τρόπο τον αλατισμένο αέρα και τους σταθερούς ανέμους. Θα ήθελα πολύ να φυτέψω ένα σωρό από αυτά γύρω από το εξοχικό μας για να δημιουργήσω ένα φράκτη. Το Bayberry έχει το πιο θεϊκό άρωμα. Μου αρέσει να βουρτσίζω τα φύλλα ή να μαζεύω μερικά και να τα συντρίψω στο χέρι μου στο δρόμο προς την παραλία και στη συνέχεια να εισπνέω βαθιά. Τα ασημένια γκρίζα μούρα προσφέρουν όμορφη υφή και έγχρωμη αντίθεση με τα μακρά γυαλιστερά φύλλα. Συχνά σκέφτομαι πόσο φανταστικό θα ήταν να δημιουργηθούν ένα προσαρμοσμένο άρωμα ή αρωματισμένο κερί Bayberry, Wild Rose, Thyme και Seaweed – όλα τα αρώματα που με μεταφέρουν αμέσως στο P.E.I.

Αυτό, αν μπορείτε να το πιστέψετε, είναι απλά ένα μικροσκοπικό τμήμα της άμμου στην παραλία Lakeside. Νομίζω ότι το μοτίβο και οι ήχοι είναι τόσο όμορφα. Φαντάζομαι ως λινό ή βελούδο ύφασμα. Ή αν βελτιώσατε την κλίμακα, θα έκανε μια φανταστική ταπετσαρία, δεν νομίζετε;

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το προτιμώμενο εύρημα μου για το ταξίδι. Πήρα αυτή τη δεκαετία του 1950 καθαρή κουβέρτα μαλλιού στο επίσημο Tartan του νησιού Prince Edward στο Waterview Antiques, ένα όμορφο κατάστημα που βασίζεται στο σπίτι λίγο έξω από το Brudenell. Το κατάστημα σημειώνεται στο P.E.I. Antiques Trail Map, αλλά προειδοποιείτε: Οι ιδιοκτήτες Darryl και Laura Fraser αποσυρθούν μετά το επόμενο καλοκαίρι, οπότε φτάσετε γρήγορα. Αυτό το κομμάτι είναι εξαιρετικά ξεχωριστό για μένα επειδή είμαι συλλέκτης κουβέρτας ταρτάνων και σε πάνω από 15 χρόνια συλλογής δεν είχα βρει ακόμα ένα στο P.E.I. σκοτσέζικο ύφασμα. Ως μπόνους, η κουβέρτα έχει την αρχική του ετικέτα στη θέση του, έτσι ξέρω ότι έγινε καλύτερα στο νησί από τους μάλλιους μύλους του Condon, το οποίο λειτούργησε στο Charlottetown μέχρι το 1989.

Φωτογραφίες: 1-5. Margot Austin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *