Η ZigBee Alliance εισάγει την πρώτη τεχνολογία δικτύου IoT Mesh

Η Alliance ZigBee ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Zigbee Pro 2017, η πιο πρόσφατη παροχή της τεχνολογίας δικτύωσης πλέγματος της συμμαχίας που έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση και τη διευκόλυνση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των έξυπνων συσκευών. Το ZigBee Pro είναι η υποκείμενη τεχνολογία δικτύου που υποστηρίζει πλήρεις διαλειτουργικές συσκευές που είναι πιστοποιημένες στο ZigBee 3.0.

Με το Pro 2017, το ZigBee είναι το πρώτο δίκτυο Mesh που μπορεί να λειτουργήσει σε δύο ζώνες συχνοτήτων ISM ταυτόχρονα: Sub-GHz 800-900 MHz για περιφερειακές απαιτήσεις και 2,4 GHz για παγκόσμια αποδοχή. Αυτή η επιλογή διπλής ζώνης επιτρέπει την ευελιξία και την επιλογή σχεδιασμού για τους κατασκευαστές, τους δήμους και τους καταναλωτές που επιθυμούν να συνδέσουν προϊόντα σε κτίρια, πόλεις και σπίτια.

“Το PRO 2017 είναι η ιδανική ασύρματη υπηρεσία για την εκτόξευση μεγάλων δικτύων IoT σε κτίρια, πάρκα εταιρειών, μεγάλες εγκαταστάσεις, πόλεις και χώρους που αμφισβητούνται από θέματα συνδεσιμότητας όπως το οπλισμένο σκυρόδεμα και τα χάλυβα”, δήλωσε ο Victor Berrios, αντιπρόεδρος της τεχνολογίας, Zigbee Alliance. “Το δυναμικό ανάπτυξης είναι αξιοσημείωτο για έξυπνα σπίτια, έξυπνα κτίρια και έξυπνες πόλεις.”

Οι συσκευές που βασίζονται στην προδιαγραφή δικτύου Zigbee Pro 2017 αποτελούν μέρος των σημαντικότερων μηχανικών έργων της Ευρώπης σήμερα: οι υπηρεσίες που βασίζονται στο Zigbee Pro αναπτύσσονται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει κυβερνητική εντολή να αναπτύξει έξυπνες μετρητές σε περίπου 30 εκατομμύρια σπίτια μέχρι το 2020.

Αξιοποιώντας το Zigbee Pro 2017, οι παραγωγοί προϊόντων μπορούν τώρα να δημιουργήσουν συσκευές που χρησιμοποιούν ένα ενιαίο δίκτυο που λειτουργεί σε πολλαπλές ζώνες για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του περιβάλλοντος φυσικού περιβάλλοντος. Η συμπερίληψη των δυνατοτήτων Sub-GHz υποστηρίζει δίκτυα IoT για περιπτώσεις πολλαπλών χρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου υπαίθριου φωτισμού, της χρήσης εντός εγκαταστάσεων, όπως οι ρυθμίσεις λιανικής πώλησης και τα κέντρα δεδομένων που πρέπει να παρακολουθούν ευρείες συνθήκες περιβάλλοντος και όταν αναπτύσσονται σε σοβαρά περιβάλλοντα.

Η προδιαγραφή δικτύου ZigBee Pro 2017 προσφέρει βασικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερης εμβέλειας, μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας και χαμηλότερου λειτουργικού κόστους για εφαρμογές χαμηλών δεδομένων που κυμαίνονται από την ασφάλεια και την ασφάλεια και την ασφάλεια στο σπίτι έως την έξυπνη μέτρηση και τον συνδεδεμένο φωτισμό.

www.zigbee.org

Μοιραστείτε αυτό:
Facebook
Κελάδημα
Ερυθρός
LinkedIn
Pinterest
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Περισσότερο

Whatsapp
Τυπώνω

Σκυϊδάκι
Ουρανός

Τηλεγράφημα
Τσέπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *