Αυτοματοποιημένο σπίτι 15η επέτειος Ειδική#5 – Dave Bell, Vesternet

2011 βλέπει το αυτοματοποιημένο σπίτι να φτάσει στην ώριμη ηλικία των 15 ετών. καθώς και να μας δώσουν τα σημεία αυτοματισμού του σπιτιού τους από την τελευταία δεκαετία και το μισό. Για μια ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία, τότε ζητήσαμε να κοιτάξουμε μπροστά σε αυτό που προχωρά τα επόμενα 15 χρόνια θα δώσει ψηφιακή οικειότητα. Αυτή τη φορά ο Dave Bell, Διευθύνων Σύμβουλος της Vesternet, εξετάζει την ανησυχία που πολλοί από εσάς θέλετε να απαντήσετε. Ποιος θα είναι ο 21ος αιώνας στο X10;

Dave Bell, Διευθύνων Σύμβουλος www.vesternet.com – Τυποποίηση είναι ότι ο βασικός οδηγός της αγοράς πιέζει τώρα το αυτοματοποιημένο σπίτι, καθώς και σε συγκεκριμένα – ασύρματα πρότυπα. Η Bluetooth & Wi-Fi έχει επιδείξει μεγάλη επιτυχία κατά την τελευταία δεκαετία, λόγω κυρίως της δέσμευσης του καθορισμού ανοικτών βασικών προδιαγραφών που κάθε τύπος επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κόσμο μπορεί να επιλέξει να βασίσει το στυλ του προϊόντος τους. Η γρήγορη υιοθέτηση περιλαμβάνει μια κηλίδα ατομική εμπειρία, ωστόσο στον πυρήνα είναι το μάντρα επιτυχίας-Breeds-Sugcess. Όταν το σημείο ανατροπής έρχεται, όπως και με τόσο μεγάλη ορμή πίσω από ένα πρότυπο, τότε είναι δύσκολο να σταματήσει η ροή της καινοτομίας καθώς και η έλξη της αγοράς.

Ενώ τα χέρια ελεύθερα νομοθεσίες το έκαναν για το Bluetooth καθώς και για το web-χωρίς-wires ήταν ο οδηγός του Wi-Fi, η εφαρμογή δολοφόνων στο σοφό σπίτι δεν είναι 100% αφαίρεση ακόμα. Αυτό που είναι σαφές, είναι ότι ενώ το X10 ήταν ο πρώτος πρωταθλητής των προηγούμενων δεκαετιών, ότι η καινοτομία έχει πλέον αντικατασταθεί από πολύ ανώτερες προδιαγραφές στον τύπο του Zigbee καθώς και του Z-Wave.

Το Z-Wave είναι ο πιο παραδοσιακός παίκτης αυτοματισμού σπιτιών, με πολύ περισσότερη πρόσφυση στην αγορά καθώς και επιλογή προϊόντων. Μέχρι μέχρι αυτό το μήνα, το Z-Wave θα μπορούσε να αναφερθεί ότι είναι πιο ιδιόκτητο από το Open Basic-ωστόσο με την πρόσφατη δήλωση ενός δεύτερου προμηθευτή τσιπ, καθώς και καθιερωμένων εμπορικών σημάτων που αρχίζουν να υιοθετούν, ίσως να είναι ότι το Z-Wave είναι Η απάντηση του 21ου αιώνα στο X10.

Πολύ καιρό στην αναμονή είναι Zigbee. Έχοντας υιοθετήσει τη διαφορετική προσέγγιση της ύπαρξης του σοφού σπιτιού του μέλλοντος, η βασική έχει υποστηριχθεί από το ποιος είναι ο οποίος της καινοτομίας καθώς και από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να κάνουν in-roads με τα σοφά ενεργειακά τους προϊόντα. Μέχρι το 2020 κάθε σπίτι του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει ένα σοφό μετρητή, που σημαίνει ότι το σπίτι σας θα έχει διάλογο σε πραγματικό χρόνο με την εταιρεία κοινής ωφέλειας, αλλάζοντας το κόστος καθώς και τη χρήση δυναμικά σε πραγματικό χρόνο με βάση την αιχμή της ζήτησης σε ολόκληρη τη χώρα (σκεφτείτε την αποστολή Scottish Power Ένα μήνυμα στην τηλεόραση ή το iPad που προσφέρει σημαντικά μειωμένα ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας για τις επόμενες 3 ώρες η ζήτηση καταγγελίας είναι χαμηλή).

Είναι το σχέδιο να έχουν όλοι αυτοί οι σοφοί μετρητές που τροφοδοτούνται από το Zigbee, καθώς και έτσι να ενεργούν ως Trojan ιπποειδές για το σπίτι. Όταν εγκατασταθεί ο μετρητής, μπορείτε στη συνέχεια να συνδυάσετε τις μεγάλες προσφορές άλλων gadget αυτοματισμού σπιτιών όπως αισθητήρες πόρτας για ασφαλείες ή σοφές υποδοχές για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Εάν η Zigbee παίρνει το χρόνο τους για να φέρει τα προϊόντα στην αγορά, τότε οι μυριάδες των στόχων των τομέων μπορεί να πάνε κάποια μέθοδο για να εξηγήσουν γιατί. Τους τελευταίους μήνες, το ZigBee αποκάλυψε νέα προφίλ για υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (κινητά τηλέφωνα), gadgets εισόδου (πληκτρολόγια, ποντίκια και καταναλωτικά προϊόντα), υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα ευεξίας (παρακολούθηση ασθενών στο σπίτι), 3D Sync (υποστήριξη 3D TV), καθώς και απομακρυσμένα Διαχείριση (αντικατάσταση της παλιάς καινοτομίας της υπέρυθρης ακτινοβολίας).

Το αποτέλεσμα είναι σε 15 χρόνια, το σπίτι σας μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο ασύρματο δίκτυο διαλειτουργικών προτύπων σύντομων καθώς και μεσαίας ποικιλίας, πηγαίνοντας στην υγεία, την άνεση, την ασφάλεια, καθώς και τις ενεργειακές ανάγκες με παρέμβαση bit από εσάς.

Ο Dave Bell είναι Διευθύνων Σύμβουλος στη διεύθυνση www.vesternet.com: Αυτοματοποιημένο σπίτι – το 1ο 10 χρόνια

Θέλουν περισσότερα? – Ακολουθήστε μας στο Twitter, όπως και εμείς στο Facebook ή εγγραφείτε για τη ροή RSS. Μπορείτε ακόμη να λάβετε αυτές τις ειδήσεις που παρέχονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απευθείας στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα

Μοιραστείτε αυτό:
Facebook
Κελάδημα
Ερυθρός
LinkedIn
Pinterest
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Περισσότερο

Whatsapp
Τυπώνω

Σκυϊδάκι
Ουρανός

Τηλεγράφημα
Τσέπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *