Η Loxone’s Reply στο Smart Home Future

περιπλανιέται γύρω από το τοπικό μας κάρυ, μια μεγάλη μέρα, ένας μεγάλος ηλεκτρικός πωλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ενδιέφερε να δω ένα ολόκληρο διάδρομο που τώρα δόθηκε στα προϊόντα αυτοματισμού στο σπίτι όπως αυτά από smartthings και Φωλιά.

Άλλα έξυπνα οικιακά εργαλεία έχουν έρθει και πήγαν σε πωλητές όπως το B & Q στο παρελθόν, αλλά αυτή η τεχνολογία τελικά αρχίζει να αποκτά έλξη μεταξύ των μαζών;

Η γερμανική μάρκα αυτοματισμού στο σπίτι Loxone είχε μια βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή το 2012. Προσφέρουν ένα εκτεταμένο και ποιοτικό σύστημα Smart Home Mid-Market που βρίσκεται κάπου μεταξύ των μονάδων plugin του προϋπολογισμού και των εξαιρετικά εξαπάτησης συστημάτων προσαρμογής για εκατομμυριούχους.

Τους ρωτήσαμε για την επιτυχία τους και όπου κατευθύνεται το έξυπνο σπίτι.

Ποια είναι η γενική τάση στα έξυπνα σπίτια αυτή τη στιγμή;

Όπως θα περίμενε κανείς, η Γερμανία εξακολουθεί να οδηγεί το δρόμο στην Ευρώπη για έξυπνα σπίτια, με τη Γαλλία ζεστό στα τακούνια τους. Αλλού στον κόσμο, οι ΗΠΑ και η Κίνα βλέπουν τις περισσότερες επενδύσεις στην έξυπνη βιομηχανία κατοικίας και δεν υπάρχουν ενδείξεις για αυτή την επιβράδυνση τα επόμενα χρόνια. Πολλές εταιρείες ξεκινούν τη διεθνή επέκτασή τους, εισέρχονται σε νέες αγορές και δημιουργούν νέα προϊόντα.

Τριάντα νέοι έξυπνοι οικιακοί κόμβοι ξεκίνησαν στο CES φέτος και υπάρχουν αρκετά νέα προϊόντα «έξυπνα» την εβδομάδα που χτυπούν την αγορά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο βλέπουμε μερικούς από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές, όπως ο John Lewis, αποθηκεύοντας μια μικρή ποικιλία από προϊόντα off-the-shelf όπως η Nest.

Φαίνεται ότι υπάρχουν απεριόριστες επιλογές και προϊόντα – πώς μπορεί κανείς να επιλέξει;

Αρχικά, η επιλογή μπορεί να φανεί συντριπτική, αλλά όταν την καταρρίψετε, πολλά προϊόντα και υπηρεσίες τείνουν να πέφτουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες, όπως διατυπώνεται από τον Martin Garner της CSS Insight στο Smart Home Summit νωρίτερα αυτό το έτος:

Η πρώτη από αυτές τις κατηγορίες είναι τα «Point Products», όπως οι έξυπνοι θερμοστάτες μιας ζώνης. Αυτά τα προϊόντα είναι μια ενιαία συσκευή με μία εφαρμογή και ένα σύννεφο. Τα πλεονεκτήματα τους είναι ότι μειώνουν τα εμπόδια στην είσοδο για πολλούς ανθρώπους και βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό την ευαισθητοποίηση γύρω από τα έξυπνα σπίτια. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι συχνά αυτά τα προϊόντα είναι πλήρεις υπηρεσίες νησιού και το πολύ περισσότερο που αγοράζετε, το πολύ πιο μπερδεμένο που παίρνει για να τα διαχειριστεί όλα.

Μετά τα προϊόντα Point έρχεται «οριζόντιες υπηρεσίες cloud». Αυτά φαίνονται να φέρουν πολλές συσκευές με πολλές ξεχωριστές εφαρμογές μαζί σε ένα μόνο σύννεφο.

Η τρίτη κατηγορία είναι λύσεις οικοσυστήματος. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά αναπτύσσονται για να φροντίσουν το σπίτι στο σύνολό του. Ωστόσο, το αρχικό κόστος εγκατάστασης είναι συχνά υψηλότερο, ωστόσο, η μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση και τα οφέλη αντισταθμίζει εύκολα αυτά. Μαζί με την εξαιρετικά διαισθητική φύση και την απλότητα ενός κεντρικά διαχειριζόμενου συστήματος, οι υπηρεσίες οικοσυστήματος προβλέπεται να είναι η επιλογή πολλών καταναλωτών.

Πώς νομίζετε ότι αυτό θα επηρεάσει την αγορά τα επόμενα πέντε χρόνια;

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον. Νομίζω ότι σίγουρα θα δούμε ακόμη και περισσότερα νέα προϊόντα να χτυπήσουν την αγορά, καθώς η συνειδητοποίηση των έξυπνων κατοικιών συνεχίζει να αυξάνεται. Καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται όλο και πιο ουσιαστική προσοχή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αναμένουμε ότι η πλειονότητα των νέων «προϊόντων σημείων» θα επικεντρωθεί γύρω από τον φωτισμό, τη θέρμανση και την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όπως ανέφερα, η εισροή των πολύ πιο αποδοτικών ανεξάρτητων υπηρεσιών φέρνει νέο ενδιαφέρον για την έξυπνη βιομηχανία και ανοίγει έξυπνα σπίτια σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. Ένα πλεονέκτημα για εμάς είναι ότι όταν κάποιος αρχίσει να ερευνά τον έλεγχο μιας πτυχής του σπιτιού τους, όπως η θέρμανση τους, ανοίγει το μυαλό τους να σκέφτονται για το σπίτι τους στο σύνολό του.

Εκτός από τον φωτισμό και τη θέρμανση, υπάρχουν άλλες περιοχές του σπιτιού όπου προβλέπετε την ανάπτυξη;

Πιστεύουμε ότι ο «έξυπνος ήχος» θα γίνει μια όλο και πιο ουσιαστική εκτίμηση για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, καθώς η γέφυρα μεταξύ αυτοματισμού και οικιακής ψυχαγωγίας ενισχύεται. Νωρίτερα φέτος, κυκλοφορήσαμε τον νέο μας μουσικό διακομιστή, τον οποίο αναπτύξαμε ειδικά για έξυπνα σπίτια για να βοηθήσουμε στην κάλυψη αυτής της ανάγκης.

Η άλλη περιοχή που παίρνει μεγάλη προσοχή στα μέσα ενημέρωσης είναι έξυπνες συσκευές. Για κάποιο λόγο, τα συνδεδεμένα λευκά προϊόντα προσφέρονται ως ο δρόμος προς τα εμπρός για να απαλλαγούν από τη γη της εγχώριας διαταραχής. Το μόνο ζήτημα είναι ότι υπάρχει ένα κομμάτι δημογραφικής αντιστοίχισης με αυτά τα προϊόντα. Η έννοια της υψηλής τεχνολογίας, έξυπνων συσκευών είναι ελκυστική για τους νεότερους αγοραστές, ωστόσο, οι νεότεροι αγοραστές δεν αγοράζουν συνήθως συσκευές premium. Έτσι, η πιθανότητα μιας ευρείας υιοθέτησης αυτών είναι μάλλον λεπτή.

Πώς διαφέρει το 2015 από το 2014 για το Loxone;

Έχουμε δει ταχεία ανάπτυξη σε όλο το 2014 και το 2015 με τα επίπεδα της εταιρείας να ενισχύονται κατά σχεδόν 200% φέτος. Το βάζουμε σε μια ενισχυτική συνειδητοποίηση σχετικά με τα έξυπνα σπίτια και ένα μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Ξεκινήσαμε το miniserver μας προς τα τέλη του 2014 και επεκτείνουμε την περιοχή Loxone Air για να προσφέρουμε μια πλήρη υπηρεσία αναβάθμισης για έξυπνα σπίτια. Το προϊόν καλύτερης πώλησης ήταν ο Air Aduator Air, ο οποίος προσφέρει έξυπνη ζώνη θέρμανσης και επιτρέπει εξοικονόμηση κόστους μέχρι 400 £ για το Average UK home on their utility bills.

Traditionally smart home technology was only considered by self contractors and specified for bespoke builds. However, the increase in consumer awareness has sparked an interest in the installation of smart home technology in speculative developments, which account for 90% of the UK house building market. This is a very essential change for the industry as a whole and has result in Loxone being selected as the product of choice by several medium sized developers. next year will even see the first large scale adoption of Loxone in multi-unit developments by national house builders.

The positive resonance of the UK market has resulted in us investing in new premises with showroom facilities to allow industry professionals and homeowners alike to experience the benefits of a smart home first hand.

To address the enhancing requirement for trained installers we have also created dedicated training facilities and even fitted out the first UTC college with Loxone to train the next generation of smart home engineers.

What are your plans going into 2016?

We are looking ahead to a year that will see our operations expand both in the UK and globally, with several new offices and showrooms opening across Europe. recent acquisitions and expansions will result in a larger range of products to simplify the process of developing and building smart homes even more.

Key commercial partnerships in the renewable industry will also see a number of new compatible products and advanced integration features for really smart energy management.

More on Loxone  :  loxone.com

Μοιραστείτε αυτό:
Facebook
Κελάδημα
Ερυθρός
LinkedIn
Pinterest
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Περισσότερο

Whatsapp
Τυπώνω

Σκυϊδάκι
Ουρανός

Τηλεγράφημα
Τσέπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *